Skip to content

Hidegség Szent András templom harangja

Fényképek:

https://eu.zonerama.com/PatrikRimoczi/Album/11516656#check-duplicates

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=cyNTfU5gF_Q

Hidegség Havas Boldogasszony kápolna harangja

Fényképek:

https://eu.zonerama.com/PatrikRimoczi/Album/11516681#check-duplicates

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=q_M62ZxABR4&t=72s

Hidegség Harangláb harangja

Fényképek:

https://eu.zonerama.com/PatrikRimoczi/Album/11516716#check-duplicates

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=YYZNSd8hnKQ&t=51s

Hidegség Szent Jakab zarándokkápolna harangja

Fényképek:

https://eu.zonerama.com/PatrikRimoczi/Album/11516775#check-duplicates

Videó:

Kedvezményezett: Hidegségi Római Katolikus Plébánia

Egyházi közösségi terek fejlesztése – 2021 című, MFP-EKT/2021 kódszámú felhívás

Támogatás összege: 12.499.873,-Ft

A Hidegségi Római Katolikus Plébánia műemlék közösségi épületének felújítása

A támogatás segítségével a Hidegségi Római Katolikus Plébánia épületének eddig kihasználatlan épületrésze kívül-belül felújításra került. A felújításnak köszönhetően létrejött egy közösségi tér, mely méltó helyszínéül szolgál a vallási- és közösségi élet különböző eseményeinek növelve ezáltal a település közösségépítő szerepét. A rendelkezésére álló helyszínen korszerű körülmények között valósulhatnak meg hittanórák, szentségek felvételét előkészítő oktatások, cursillo-k, ökumenikus találkozók, ünnepi előkészületek, zsolozsmák stb.

Szent András templom Hidegség

Pap-kert Hidegség, Fő utca 19.

PAPKERT

„Lelki fürdő az élővizek kertjében”

A hidegségi Papkert egy igazi édenkert, ahol pihenhet a szem, feltöltődhet test és lélek.

A mintegy 2 hektáron elterülő kertet egész évben érdemes felkeresni, hiszen különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. A kertben kiépített Kneipp-ösvényre is bukkanhatunk. A mezítlábas sétányon különböző burkolatú mezőkön lépkedhetünk, majd szabad átfolyású, friss forrásvízzel táplált, kaviccsal bélelt lábmosó keretet próbálhatunk ki.

A sétautak mentén elhelyezett táblákon bibliai idézetek mellett szimbólumokat is felfedezhetünk. Ezeket a motívumokat tekintetünkkel követve lehetőségünk nyílik az elmélyedésre, meditációra.

Az egyedülálló helyszín otthont adhat különleges eseményeknek, találkozóknak vagy akár esküvői szertartásoknak is. Jó időben gyakran tartanak itt szabadtéri szentmiséket.  Szívesen várjuk a fotózni, alkotni vagy éppen a világ zajától elvonulni vágyó Látogatóinkat az év minden napján.

Hidegség, papkert –  Lelki fürdő az élő vizek kertjében.

A papkert Hidegség különleges természeti, táji, kulturális és szakrális értéke. A több mint kéthektáros terület nagy része erdő, de találunk itt forrásokat, tavakat, domboldalba vájt falépcsőket, a nedves élőhelyek felett vezető cölöpsétányokat, vizes Kneipp-taposót, felújított kápolnát, gyümölcsöst, fűszerkertet, filagóriát. A kert különlegessége egy kővel kirakott mélyedésbe helyezett Mária-szobor, a Szűzanya barlang.

A kert kizárólag nyitvatartási időben, vagy előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Nyitvatartási idő márciustól 1-től november 30-ig (szerda kivételével) naponta 8.00 és 20.00 óra között (téli időszámítás idején 9.00 és 16.00 óra között), december 1-től február 28-ig szombaton és vasárnap 9.00 és 16.00 óra között. Szerda szünnap.

Információ: Hidegség Község Önkormányzata +36 99 540 042 hidegseg@hidegseg.hu